اخبار روز دنیا در باره IT و ...Download & News and it technology

این وبلاگ تمام موضوعات روز را مورد بررسی قرار خواهد داد

اخبار روز دنیا در باره IT و ...Download & News and it technology

این وبلاگ تمام موضوعات روز را مورد بررسی قرار خواهد داد

بلاگ و نخستین جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس ایران

نخستین جشنواره وبلاگ نویسان دانشجوی دانشگاههای سراسر کشور با شعار'' وبلاگ، زبان نسل سوم'' در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال 1384 هجری شمسی رسما کار خود را در دانشگاه بوعلی سینای همدان آغاز کرد. آنچه در زیر می آید گزارش مختصری از فعالیتهای چهار روزه ی این جشنواره دانشجویی و مطالبی درباره وبلاگ است.
فعالیتهای اجرایی برای برگزاری این جشنواره قریب ده ماه پیش شروع شد و در اواخر سال گذشته ثبت نام از وبلاگ‌ها بصورت اینترنتی و از طریق سایت جشنواره به آدرس www.bloggerst.ir آغاز شد. بنا به اخبار این سایت در مرحله اول حدود 1000 وبلاگ دانشجویی در بخشهای سه گاه این جشنواره شرکت کردند که پس از بررسی آنها 100 وبلاگ برتر برای حضور در جشنواره انتخاب شدند.
حامیان این جشنواره دانشگاه بوعلی سینا همدان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بودند.
دبیران این جشنواره آقایان یحیی صفی آریان دانشجوی سال چهارم فیزیک و نویسنده و بلاگ‌های : برای تو شعر می گویم و یحیی زیر بارون و نوید لطیفی دانشجوی سال چهارم مهندسی مکانیک در حرارت و نویسنده بلاگهای : غروب با من و من و تو زیر بارون! بودند.
وبلاگ چیست؟
ممکن است هنگام دریافت یا ارسال پست الکترونیکی ‌با مواردی مواجه شده ‌باشیدکه‌ بیش ازیکURL صرف هستند و گاها همراه آنها یادداشتی با مضمون''اینجا را ببینید''(Take a look at this)مشاهده کنید. بحث بر سر اشتراک منابع مفید و جالب است.در طی سه سال گذشته بیشتر مردم درباره این امکان جدید به بحث و تبادل نظر پرداخته اند:

وبلاگ. وبلاگ از دو واژه''وب''(Web) و '' لاگ''(Log) تشکیل شده و در لغت به معنای'' به اشتراک گذاشتن وب '' می باشد یعنی فضایی که در آن هر یک از کاربران اینترنت می توانند به صورت پیوسته(آنلاین) اطلاعات خودرا به اشتراک بگذارند.یک وبلاگ،''وب لاگ''(Web Log) ویا به زبانی ساده تر''بلاگ''(Blog) عبارت است از کاربرد یک صفحه وب به عنوان صفحه ای عمومی که شامل پیغام های دوره‌ای است. این پیغام‌هااغلب اما نه ضرورتا با نظم تاریخی معکوس منظم شده اند و مانند هر صفحه وب دیگر برای هر یک ازکاربران اینترنتی قابل دسترسی هستند.
و اما وبلاگ ایرانی :
رسانه ای مانند وبلاگ با تمام جاذبه های یک رسانه مجازی ، چند سالی است که اجتماع ایرانی یا بهتر تکه ای ا زجامعه ایرانی را با خود در گیر کرده است. جامعه ای که بارها ثابت کرده از راههای تازه برای گفتن و رسانه هایی نو برای شنیدن استقبال کرده است. متن های کوتاه و ادبیاتی که میرود به سبکی خاص مبدل شود، کامنت هایی که نبض ارتباط مخاطب با نویسنده اند و تاریخ هایی که نشان می دهند تا چقدر حوصله نوشتن داشته ایم .
وبلاگ ترجمه کوتاهی است از هویت تک تک ما که مینویسیم ، وبلاگ نه یک تب که یک نیاز است ، نیازی به گفتمان ، گفتمان یک شهروند با شهروند در هر نقطه ای که مهم هم نیست کجا باشد .وبلاگ رسانه امروز و شاید فردای این سرزمین است. وبلاگ بیش و پیش از هر چیز زبان مشترک یک نسل است! وبلاگ شاید یک نماد باشد تا ابزار .
وبلاگ یک رسانه است ؟
هر 40 ثانیه یک بار وبلاگی نو متولد می شود و این یعنی عطش گفتن در خلوت خویشتن ،خلوتی که می تواند هزاران شنونده داشته باشد .دیگر زیاد فرقی نمی کند تنها باشیم یا وسط یک بزرگراه شلوغ. وبلاگ دنیای جالبی است و یقینا ارزش پرداختن را دارد.
جامعه ایرانی با دسترسی 7 تا 8 درصدی خود به شبکه جهانی اینترنت ، تهران را پایتخت وبلاگ نویسی جهان می یابد و این خود پرسشهای فراوانی را به ذهن متبادر می کند و پرسش حق جامعه ایرانی است. هدف این جشنواره به رسمیت شناختن این رسانه نوین جهت بدل شدن به رسانه ای ایرانی،کارآمد و مشروع بود .
هر وبلاگ یعنی یک انسان و هر انسان یعنی یک تفکر. در این رسانه پست مدرن هر فرد وبلاگ نویس خود مدیر مسئول ،سر دبیر و نویسنده روزنامه خویش است و محدودیت موضوعی وجود ندارد و افراد همانی هستند که باید باشند . وبلاگ دنیای جالبی است و ارزش پرداختن را دارد.
چگونگی برگزاری جشنواره:
جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس ایران در چهار شاخه موضوعی و فنی برگزار شد. در رده بندی های پیشنهادی مطرح کنندگان طرح تلاش شده تا تعداد کثیری از وبلاگ های ایرانی را در بر می گیرد .
آنچه در نظر گرفته شده بود چهار شاخه :
فرهنگی -ادبی
سیاسی- اجتماعی
علمی - آموزشی
محیط وبلاگ (محیط طراحی شده توسط نرم افزار های کاربردی ، امکانات و نو آوری آن )
نمایشگاه وبلاگ :
با اختصاص فضای مناسب و سخت افزار و شبکه و امکانات کافی به وبلاگ نویسان دانشجو این امکان داده شد تا با ارائه مستقیم آثار خود به دانشجویان و مخاطبان خویش بیش از هر زمان دیگری خود را در برابر سنجش مخاطبان قرار دهند. ارتباط زنده و سازنده مخاطبان با دارندگان وبلاگ های راه یافته به مرحله نهایی عمده هدف از برگزاری نمایشگاه وبلاگ در حاشیه جشنواره نخست بود .
تجربه نمایشگاه وبلاگ ، این امکان را به بلاگر ها داد که تقابل وجهه دیجیتال و نمایه واقعی فرد وبلاگ نویس را در حضور مخاطب به تماشا و نقد بنشینند. نمایشگاه وبلاگ برای نخستین بار در ایران و به عنوان ایده ای نو مورد بررسی قرار گرفت.
یک سالن پراز کامپیوتر در حالى که روى هر مونیتور یک وبلاگ و پشت هرکدام یک بلاگر که در حال به روز کردن وبلاگ هاى خود هستند. شاید کمتر جایى بتوان چنین تصویرى رامجسم کرد. دهها بلاگر در حال وبگردى و نوشتن و نوشتن و نوشتن و بعد هیجان توضیح درباره نوشته ها و وبلاگ که در صورت تک تکشان موج مى زند از حدود ۱۰۰ وبلاگ راه یافته به این مرحله، ۷۰ وبلاگ دراین نمایشگاه حضور داشتند.
ارائه مقالات و سخنرانیها :
مقالات و سخنرانیهای ویژه ای در حوزه مسائل رسانه ،جامعه شناسی و فرهنگ در خصوص رسانه های مجازی و وبلاگ به مخاطبان و شرکت کنندگان جشنواره عرضه شد. مقالات و سخنرانی ها از طرف کارشناسان و متخصصان حوزه های یاد شده ارائه شد. با ارائه موضوعات به روز ، فضای پرنشاطی را به جشنواره بخشیده بود .
دعوت از نصرالله جهانگرد، محمدعلى ابطحى، مهندس مغازه و دادستان همدان به مراسم افتتاحیه به اندازه کافى توانست وجهه رسمى به وبلاگ و این جشنواره ببخشد
سخنرانى ، میزگرد و مباحثه
دعوت از شخصیت ها، فعالان و صاحب نظران و ایراد سخنرانى و میزگرد، بخش هایى از این جشنواره بود که بار محتوایى آن را ارتقاى قابل توجهى داده بود. شهاب مباشری، سیدرضا شکراللهى ، مصطفى قوانلوى قاجار، امید معماریان، عیسى سحرخیز، دکتر دادخواه، دکتر خانیکى ، دکتر حنایى کاشانى دراین میزگردها و سخنرانى ها در کنار بلاگرها و دانشجویان شرکت کردند.
در حاشیه نخستین جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس ایران میزگرد “حقوق رسانه‌های مجازی” در سالن اجتماعات دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد که در این میزگرد دادخواه، عیسی سحرخیز و اروج‌زاده به بررسی حقوق وبلاگ نویسان در ایران پرداختند.
جلسات بحث آزاد و پاتوق های فرهنگی .
در روز نخست و و روز دوم جشنواره جلسات بحث آزاد با حضور وبلاگ نویسان ،مهمانان ویژه مسئولین و دانشجویان حول موضوعات مورد علاقه شرکت کنندگان در حوزه وبلاگ نویسی ایرانی برگزار شد .که بنظر می رسید ما حصل جلسات در تبیین مفهوم وبلاگ نویسی در کشور مفید واقع شود.
نامه دکتر معین به جشنواره: مصطفی معین در پیامی به جشنواره دانشجویان وبلاگ‌نویس دانشگاه بوعلی سینا برگزاری امیدبخش جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس ایران و نمایشگاه وبلاگ‌های برگزیده در دانشگاه بوعلی سینا، را رویدادی دانست که می‌بایست در چند سال گذشته رخ می‌داد.
وی گفت: وبلاگ امکان ارزشمندی است تا جوانان دانشجو بدون وابستگی و واهمه از فشار و تهمت، در عرصه‌های متفاوت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدام به نشر نقطه نظرات خود نمایند و آراء دیگران را نیز آزادانه مطالعه و درباره آن اعلام نظر کنند. از سوی دیگر وبلاگ عرصه‌ای است برای آنان که دغدغه جوانان کشور را دارند و مایلند بی‌واسطه نگاه و ارزیابی آنان را درباره رویدادهای محیط دریابند.
به‌زعم وی نسل اول و دوم انقلاب، خدمات بسیاری را در طی سالهای گذشته به انقلاب و کشور عرضه داشته است. لیکن باید اذعان داشت که در ارتباط موثر و مثبت با نسل سوم پس از انقلاب دچار کاستی‌های جدی بوده است. در دنیایی که سرعت تغییر در آن مافوق تصور است و هر غفلتی می‌تواند فاصله فکری نسل‌ها را بیفزاید، خلاقیت و انعکاس افکار و احساسات بی‌آلایش جوانان در وبلاگ‌ها فرصت غنیمتی است که بی‌توجهی به آن قابل پذیرش نیست.
معین در ادامه‌ی این نامه افزوده‌است که دانشجویان وبلاگ‌نویس ایران ازجمله پرچمداران آزادی بیان، احترام به حقوق و شخصیت فرد فرد انسانها، کثرت‌گرایی و پویایی در اندیشه و عمل در دانشگاهها و جامعه هستند. امید آنکه این جشنواره نقطه آغازی برای توجه بیشتر به جوهره وبلاگ‌نویسی و تکریم حقوق وبلاگ‌نویسان درکشور و در میان جوانان باشد.
وی در پایان با قدردانی از همت و جدیت دبیران جشنواره، دبیری مشترک آنها را الگو و تجربه‌ای جدید در مدیریت فعالیت‌های دانشجویی به دانشجویان و دانشگاهها معرفی کرد و اظهار امیدواری کرد که شکل‌گیری تشکل و جمعی کارآمد از دانشجویان وبلاگ‌نویس استمرار و بالندگی بیشتری یابد.
پیمان مغازه مدیر فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: وبلاگ مبین برخی لایه‌های پنهان است که نمی‌توان آنها را به طور آشکار در جامعه بیان کرد،به‌عنوان مثال مخالفان نژاد پرستی در فرانسه عقایدشان را در وبلاگهایشان بیان می‌کنند؛ در ایران نیز اینگونه است وقتی ضوابط و هنجارهای محیط‌شرایط مساعدی را برای جوانان فراهم نیاورده‌است، جوانان به سمت وبلاگ‌نویسی روی می‌آورند.
وی گفت: وبلاگ‌نویسی جوانان را به سمت فرهنگ مکتوب سوق می‌دهد و این در ایران که فرهنگ شفاهی حاکم است و افراد افکارخود را بدون پنهانکاری و به طور شفاف بیان می‌کنند مثبت است.
مغازه‌ خاطر نشان ساخت: در وبلاگها به غیر از روزنگاریها مباحث زیادی رد و بدل می‌شود و به همبن دلیل وبلاگها به غنای فرهنگ و معرفی آن در شبکه جهانی موثر است.
وی با تاکید بر اینکه جوانان کشور باید احساس کنند که دراجتماع نقش داشته و از حقوق برابر برخوردارند، گفت: وبلاگ نویسی احساس شهروندی را به جوانان انتقال داده زیرا کسی که وبلاگ دارد می‌تواند به عنوان یک شهروند نقطه نظراتش را بیان کند.
بلاگر وبلاگ خوابگرد معتقد است، وبلاگ نویسی نماد روشن نفس کشیدن در عصر روشن است.
رضا شکراللهی در نخستین جشنواره سراسری دانشجویان وبلاگ نویس ایران درهمدان گفت: من زبان شناس نیستم، ولی به رغم دغدغه‌هایم به آن علاقمندم؛ سخنران نیستم، سالها کنج خانه نوشته‌ام و سخن نگار هستم تا یک سخنگو.
وی افزود: می‌توانم پیرامون در خدمت و خیانت وبلاگستان در زبان فارسی سخن بگویم، اما به علت سوء تفاهم‌هایی که پیرامون مطالب وبلاگم پیش آمده موضوع سخنانم را وبلاگستان فارسی انتخاب نموده‌ام.
رضا شکراللهی ادامه داد: وبلاگ یک پدیده نوظهور است ولی هنوز درحد پدیده است و از مرز آن عبور نکرده، از آن لحاظ که تاثیرگذار است مورد توجه نیست به همان اندازه که برای دیدن وبلاگ نویسی باید منتظر آینده بود برای تاثیر آن نیز باید منتظر آینده نشست.
وی اظهار داشت: قوم ایرانی اساس قوم شفاهی بوده و بزرگترین ضربه‌های فرهنگی و علمی را از این خصلت داشته‌است، درتاریخ ما افراد تاثیرگذار محدود هستند، زیرا امکانات متنی سرزمین ما کم بوده است؛ اما وبلاگ پایان مرزهای محدود متن نگاری در ایران است.
وی ادامه داد: درگذشته نوشتن در اختیار عامه جامعه نبود، اما امروز بلاگرها با هر زبانی در جایگاه نویسندگی نشسته‌اند.
شکراللهی گفت: در پدیده وبلاگ نویسی همه در مقام نویسندگی قرار گرفته‌اند، فضا به‌گونه‌ای است که افراد و نویسندگان مشهور می‌توانند با بلاگرهای معمولی صحبت کنند.
وی با بیان اینکه امروز هر وبلاگ نویس متنی را تولید می‌کند که قابل استناد، نقد و بایگانی شدن است؛اظهار داشت: در فرهنگ شفاهی همه‌چیز در زمان گم می‌شد و چنانچه نوشته‌ای وجود نداشت، سر آن دعوا و نقدی نمی‌شد،در حالی که وبلاگ برای اولین بارهمه چیز ثبت را کرد و این به عنوان یک انقلاب متنی در زبان فارسی است.
این بلاگر تصریح کرد: مرز میان زبان معیار و زبان جاری شفاهی درحال برداشته شدن است و این اتفاق مانند سیلاب تندی است که در رودخانه زبان فارسی به جریان درآمده است، وبلاگ‌نویسی پدیده‌ای با شتابی فزاینده است و نوید سازمان‌های بزرگتری را می‌دهد.
به گفته وی بزرگترین خدمت وبلاگستان به زبان فارسی قابل استناد، نقد و تامل شدن زبان فارسی است و می‌توان خوشحال بود که فرشته مرگ از نشستن برشانه زبان فارسی پشیمان شده‌است.
مراسم اختتامیه و معرفی وبلاگ‌های برتر در هر حوزه:
سه شنبه، 13 اردیبهشت ماه 1384 نخستین جشنواره وبلاگ نویسان دانشجو با معرفی برترین‌های هر گروه به کار خود پایان داد.در این مراسم ابتدا معاون امور فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا سخنانی ایراد کردند سپس دبیران جشنواره با معرفی کادر اجرایی این جشنواره از آنان تقدیر و تشکر نمودند و در ادامه نمایندگان هیات داوران با قرائت بیانیه‌های خود نفارات برتر را معرفی نموده و تندیس بلورین جشنواره به همراه هدایا تقدیم آنها شد
بیانیه هیات داوران بخش علمی- آموزشی
هیات داوران بخش علمی – آموزشی نخستین جشنواره دانشجویان وبلاگ نویس ایران با تصریح بر این که وبلاگ به عنوان رسانه ای در دل رسانه و رسانه ی بی رسانه ها، ابزاری با کیفیت و ارزان قیمت برای ارایه هر گونه محتوایی روی وب به شمار می رود، برگزاری جشنواره نخست را حرکت موثری در تعمیق بخشی و جهت دهی صحیح فنی و محتوایی این پدیده دانسته و ضمن ارج نهادن بر تلاش برگزار کنندگان و شرکت کنندگان، تداوم این حرکت را نکته کلیدی در تاثیر بخشی آن می داند.
این هیات در بررسی وبلاگ های راه یافته به بخش مسابقه جشنواره به نکاتی برخورد که اشاره به آنها می تواند نوع و جهت قضاوت داوران این بخش را مشخص کرده و در عین حال انتظاراتی را که از وبلاگها و همچنین برگزار کنندگان این جشنواره می رود را بیان دارد.
هیات داوران ضمن احترام به نظر برگزار کنندگان جشنواره در انتخاب نام ''علمی آموزشی'' برای وبلاگ های این بخش این نکته را یادآور می سازد که دسته بندی وبلاگها با موضوعاتی چون آی تی ، معماری، کشاورزی ، حقوق و ... که در مقام قضاوت در یک قیاس محتوایی قرار نمی گیرند بسیار دشوار است و ابراز امیدواری می کند که در دوره های آتی وبلاگ های این بخش در دسته بندی ها و گروههای مشخص تری مورد ارزیابی قرار گیرد.
این هیات همچنین با تاکید بر این که اکثر قریب به اتفاق وبلاگهای این بخش از کیفیت مناسب و قابل قبولی برخوردار بوده اند وبلاگ نویسان را به ان تخاب شیوه و قالب های مناسب تری برای بیان محتوا و همخوان با ماهیت وبلاگ دعوت می نماید.
هیات داوران بخش علمی – آموزشی نخستین جشنواره دانشجویان با تاکید بر این که وبلاگهای علمی آموزشی به عنوان یکی از موثرترین تولیدکنندگان محتوای علمی در محیط وب به شمار می روند انتظار دارد وبلاگ های این بخش در ارایه مطالب آموزشی و علمی ضمن حفظ قواعد برداشت وانتشار مطالب نسبت به تالیف مطلب با قواعد نگارشی صحیح و همچنین به دو یا چندزبانه گی وبلاگهای خود توجه بیشتری نشان دهند.
رتبه اول به دلیل نگارش آکادمیک وبلاگ، گردهمایى منابع و تحقیقات و گزارشهاى مربوط به گسترش وبلاگ نویسى «وبلاگ کتابداری»
رتبه دوم به دلیل پرداختن به هنر معمارى در ابعاد مختلف و جمع‌آورى و پیگیرى مطالب مربوط به معمارى در دنیا «معمارى را بیاموزیم»
رتبه سوم به دلیل یک کار گروهى و منسجم براى ایجاد یک وبلاگ گروهى و تخصصى متفاوت «وبلاگ سرویس ژنتیک و بیوتکنولوژى ایران»
در این بخش همچنین از وبلاگ'' یک کلیک برای همیشه'' تقدیر شد.
هیات داوران بخش علمی – آموزشی :
علیرضا شیرازی، نیمااکبرپور و شهرام شریف

بیانیه هیات داوران بخش سیاسی- اجتماعی
هیات داوران بخش سیاسی اجتماعی اولین جشنواره دانشجویان وب لاگ نویس ایران، ضمن قدر دانی ازبرگزارکنندگان، شرکت کنندگان وهمه عواملی که طی مدت جشنواره فضای مناسبی برای تعامل وهم افزایی فراهم آورند، امیدواراست گره زدن پدیده ای مجازی به رویدادی واقعی، موجب ارتقاء کیفی این عرصه شود وبه شکل گیری زمینه های فهم متقابل بیانجامد. هیات داوران همچنین امیدوار است برگزاری چنین جشنواره ها ومناسبت هایی حداقل بتواند به ترویج زمینه های فرصت ساز عرصه وبلاگ نویسی منجر شود و توهمات نامیمونی را که همواره در طول تاریخ معاصر نسبت به پدیده های نوی ارتباطی وجود داشته را برطرف سازد.
هیات داوران بخش سیاسی- اجتماعی، بعد از بررسی های به عمل آمده وب لاگ های کاندیدای این بخش اعلام می کند که:
1- انتخاب وبلاگ های برگزیده تنها از میان وب لاگ های اعلام شده در میان صد وبلاگ برگزیده اولیه صورت گرفته وکماکان به نظر می رسد جای بسیاری از وب لاگ های تاثیرگذار وقوی در میان این سیاهه خالی باشد که امید می رود در سالهای آینده، درانتخاب اولیه جمع فراگیر تری مورد توجه قرارگیرد.
2- هیات داوران در انتخاب خود بر چهار عنصر محتوا( جذابیت، تازگی، ابتکاردر طرح موضوع، زبان، استفاده از عکس وتولیدی بودن مصالب.....)، سابقه فعالیت( تاریخ آغاز به کار به همراه تداوم در نوشتار)، استفاده از لینک( ایجاد چرخش متن، شکل دهی به شبکه های لینکی، هایپرلینک و...) ودر نهایت طراحی ((استفاده از رنگ، عکس وسایر عناصر بصری در اتصال با متن )را مودر توجه قرار داده است. بیان مفاهیم از طریق توجه به بافت سیاسی واجتماعی کشورو رعایت مرزهای پیدا وپنهانی که موجب تداوم کار نگارش در وب لاگ می شود نیز ازجمله محور هایی بوده است که هیات داوران آن را مد نظر قرارداده است.
هیات داوران سیاسی اجتماعی اولین جشنواره دانشجویان وب لاگ نویس ایران با تاکید بر رقابت نزدیک تعداد زیادی از وب لاگ ها نتیجه بررسی های خود را به شرح زیر اعلام می کند:
هیات داوران به دلیل نوع پرداخت مطالب اجتماعی وسیاسی، انسجام بیانی وجذابیت در انتخاب سبک نوشتاری از وب لاگ ''حزب جوانان زیر آفتاب '' (شلخته) تقدیر به عمل می آورد.
هیات داوران وب لاگ '' آقای خامنه ای سلام'' را نیزبه خاطر ابتکار در انتخاب نام جذاب برای وبلاگ شایسته تقدیر می داند.
هیات داوران جایزه سوم وب لاگ نویسی این جشنواره را به دلیل طرح مضامین جدی اجتماعی وشرکت در گفت گوهای بین وب لاگی وهمچنین استفاده مناسب از لینک وعکس به وب لاگ ''شرح'' تقدیم می کند.
جایزه دوم هیات داوران با توجه به استمرار در پرداختن به موضوع اصلی وب لاگ، طرح منسجم وادامه دار مباحث اجلماعی وتخصصی، استفاده از لینک وهایپر لینک به وب لاگ '' چرک نویس'' اختصاص یافته است.
وجایزه اول هیات داوران با توجه طرح مضامین، خلاقیت در انتخاب موضوعات، زبان ساده، تداوم در نوشتن، قالب کاربردی، استفاده از لینک وهایپر لینک های متناسب با موضوعات مطرح شده، تعلق می گیرد به وب لاگ احسان وهزاره سوم .
هیات داوران بخش سیاسی اجتماعی:
علی پیر حسین لو- محمود فرجامی- امید معماریان

بیانیه هیات داوران بخش فرهنگی -ادبی
هیأت داوران بخش فرهنگی و ادبیِ اولین جشنواره‌ی دانشجویان وبلاگ‌نویس ایران برای هشدار دادن استحاله‌ی وب‌لاگ از کارکردهای اصلی تکنیکی و محتوایی به کارکردهای بیگانه از ذات آن، چندین معیار مشخص را در داوری خویش، هم‌ارز با یک‌دیگر مد نظر قرار داده که عبارت‌اند از:
- ماهیت رسانه‌ای و ارتباطی وب‌لاگ،
- مسؤولیت در قبال زبان و نگارش،
- کیفیت طرح و ساختار فنی و بصری هم‌راه با نبود عناصر مزاحم،و با در نظرداشتِ صفت دانش جویی این جشنواره
- هویت دانشجویی وب‌لاگ
و سرانجام
- خلاقیت در نام‌گذاری وب‌لاگ از منظر زیبایی‌شناختی.
به این ترتیب از میان وب‌لاگ‌هایی که توسط هیأت انتخاب از جمع ثبت‌نام‌کننده‌گان به مرحله‌ی نهایی راه یافته اند، هیأت داوران شش وب‌لاگ را شایسته‌ی تقدیر و دریافت جایزه می‌‌داند که به این شرح اعلام می‌گردند:
بر اساس سنتی قدیمی که هیأت داوران خارج از چارچوب و معیارهای داوری جشن‌واره‌ها مجازند جایزه‌ای ویژه را به اثری اهدا کنند که در عین تمایز با سایر آثار، از ویژه‌گی‌های منحصر به فردی برخوردار است، این هیأت با تقدیر از وب‌لاگ «پژوهشی در هنر»، جایزه‌ی ویژه‌ی خود را به خاطر استفاده از بستر وب‌لاگ برای پرداختن به یک موضوع کاملا تخصصی و پیوندهای فراوان به مستندات مرتبط، هم‌چنین بهره جستن از قابلیت های متنوع و پرشمار وب‌لاگ تقدیم می‌کند به وب‌لاگ «بیاض».
از میان وب‌لاگ‌هایی با گرایش روزنگاری که ناگزیر در بخش فرهنگی و ادبی شرکت کرده‌اند، به خاطر روح منسجمِ روایت شخصی در کمال متانت و ساده‌گی، وب‌لاگ «حالا خودم حرف می‌زنم» را نام می‌بریم و شایسته‌ی تقدیر می‌دانیم.
و اما برگزیده‌گان:
به رغم نبود ارجاعات متنی و نادیده گرفتن تأثیر گزینش تیتر برای هر مطلب، اما به خاطر ظاهری بی‌پیرایه و متنی روایت‌گر از فرهنگ و جامعه که فردیت نویسنده در آن موج می‌زند، انتخاب سوم ما این است: وب‌لاگ «نوشته‌های اتوبوسی».
به خاطر زبان خلاق و فرهیخته، البته به معنای ساده و بی‌تکلف‌اش، هم‌چنین حلول روح دانش‌جویی که پرسش است و تأمل است و دغدغه در تمامیت نوشته‌ها، و نیز بهره‌گیری از امکانات ذاتی وب‌لاگ که همانا شبکه‌ای‌ست از پیوندهای منتهی به ارجاع متن‌ها، وب‌لاگ برگزیده‌ی دوم ما این است: وب‌لاگ «ارتفاع صفر».
و اما برگزیده‌ی نخست این جشنواره:
به خاطر یک‌دستی و هم‌آهنگی در اجزاءِ محتوایی، ساختاری و بصری وب‌لاگ، بهره‌جویی از تنوع و تعدد امکاناتی که شاخصه‌های اصلی یک وب لاگ به شمار می‌آیند و نیز طنین و آهنگ زبانی سنجیده و پاکیزه با تقید به الفبای نگارش در وب که همه‌ی این موارد از اهمیت و جدیتی حکایت می‌کنند که وب‌لاگ‌نویس به آن باور دارد، از نظر ما وب‌لاگ برتر این جشنواره این است: وب‌لاگ «و غیره» (با نام و جای‌گاه پیشین «در محضر ملک‌الموت»).
هیات داوران بخش ادبی فرهنگی :
جلیل اکبری‌صحت , سیدرضا شکراللهی , شهاب مباشری

شرکت کنندگان از نگاه آمار
دراین جشنواره حدود ۱۰۰۰وبلاگ ثبت نام شد که ۱۰۰وبلاگ به عنوان وبلاگ هاى برتر در سه شاخه سیاسى - اجتماعى، فرهنگى - ادبى، علمى - آموزشى پذیرفته شدند. ازمیان ثبت نام شدگان ۷۶‎/۲ درصد را مردان و ۲۰‎/۶ درصد را زنان به خود اختصاص دادند.
۳‎/۲ درصد هم بى نام یا با اطلاعات اشتباه ثبت نام کردند. دراین میان سایت پرشین بلاگ با ۶۳‎/۳ درصد بالاترین درصد ارائه دهنده سرویس هاى وبلاگ بود و سایت هاى بلاگفا با ۷‎/۷ درصد، بلاگر با ۶ درصد، بلاگ اسکاى با ۱‎/۷ درصد رتبه هاى بعدى را به خود اختصاص دادند و ۰‎/۶ درصد از وبلاگ ها متعلق به دیگر سایت هاى ارائه دهنده سرویس وبلاگ بودند.
۱۲‎/۷ درصد هم با دامنه هاى ثبت شده ثبت نام کرده بودند. درمیان دانشجویان وبلاگ نویس که درجشنواره ثبت نام کردند. ۴۷‎/۸ درصد دانشجوى یکى از دانشگاههاى سراسرى بودند و ۲۷‎/۲ درصد، دانشجوى دانشگاه آزاد و ۱۷‎/۷ درصد به دیگر دانشگاهها تعلق داشتند. ۷‎/۲ درصد هم دانشگاه خود را اعلام نکردند. ۲۵‎/۸ درصد از وبلاگ ها سیاسى - اجتماعى، ۵۳ درصد فرهنگى - ادبى و ۲۱‎/۲ درصد علمى - آموزشى بودند و نهایتاً ۷‎/۳ درصد از دانشجویان علاوه بر وبلاگ فارسى، وبلاگى به زبان انگلیسى هم داشتند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد